Pretekle predstave

Pretekle predstave:

Admir Baltić, Slaba družba: 18. in 24. maj 2019 Festivalna dvorana Ljubljana

Foto: Matej Povše

NA KRATKO O PREDSTAVI

monokomedija
čas predstave: 75 minut

Hitronogi Žuti, otrok ljubljanskih ulic, se po dolgoletni karieri v kriminalu znajde v priložnosti za analizo svojih preteklih poklicnih in osebnih “uspehov”. Skozi zgodbe o sebi, svoji družini in svojih prijateljih, spregovori tudi o številnih družbenih problemih sodobne Slovenije.
Predstava je namenjena širšemu občinstvu.

Admir Baltić 

je na stand-up odre prvič stopil jeseni 2012, potem ko je uspešno opravil tečaj pri mojstru komedije Perici Jerkoviću. Širšo prepoznavnost mu je prinesla dvajsetminutna točka v oddaji “StendAp predstavlja” na Kanalu A.

Odre si je delil z: Perica Jerković, Vid Valič, Boštjan Gorenc Pižama, Tin Vodopivec, Uroš Kuzman, Martina Ipša, Andrej Težak Tešky, Jernej Celec, Aleš Novak, Gašper Bergant, Sašo Stare, Rok Bohinc, Rok Šrklep, Jan Kreuzer, Lucija Ćirović in še mnogi drugi.

Lani novembra je gostoval v predstavi ĐURO IN PRIJATELJI, trenutno pa nastopa v satirični oddaji Jonasa Žnidarščiča “Kaj dogaja? Z Jonasom”.

Nastopal je že povsod po Sloveniji, med drugim večkrat na Festivalu Lent v Mariboru in Festivalu Panč v Ljubljani.

Nekatere izmed njegovih šal, kot so primerjava gibanice in baklave, so že skoraj ponarodele. Njegov humor je večplasten in zabava tako širšo množico kot bolj zahtevno in kritično občinstvo.